Wanneer gaat u naar de bekkenfysiotherapeut?

Bekkenfysiotherapie is een behandelmethode binnen de fysiotherapie welke kan helpen bij bepaalde klachten welke voorkomen rond het bekken. Het is een probleem dat vaker voorkomt, om deze reden bestaat er dan ook een heuse specialisatie rondom dit onderwerp. 

We hebben hieronder een aantal van deze mogelijke klachten weergegeven om u een indruk te geven wanneer fysiotherapie kan helpen:

  • Bekkenfysiotherapie kan helpen bij ongewenst urineverlies of wanneer u ongewenst ontlasting verliest
  • Wanneer u vaak erg nodig moet plassen, zo nodig dat u het zelfs lastig vindt om dit op te houden
  • Bekkenfysiotherapie kan ook helpen wanneer u zeer vaak naar het toilet moet voor ontlasting of om te urineren
  • Fysiotherapie voor de bekken kan helpen wanneer u last heeft van pijnen in de onderbuik, de anus of bij de geslachtsdelen
  • Mogelijk kan bekkenfysiotherapie helpen wanneer u last heeft van seksuele problemen doordat er een te lage of hoge spierspanning is in de bekkenbodem. Ook kan het zijn dat de bekkenbodemspieren niet juist gebruikt worden.

Wanneer u ervoor kiest om zich te laten behandelen bij een bekkenbodemfysiotherapeut is het belangrijk dat u zich comfortabel voelt bij de betreffende fysiotherapeut omdat er in sommige gevallen onderzoeken plaatsvinden rondom de vagina en de anus. 

Tip: Bekkenfysiotherapie Doetinchem (wanneer u in het oosten van het land woont)

Wanneer u zich laat helpen door een bekkenfysiotherapeut dan zal deze in de meeste gevallen beginnen met het stellen van een diagnose. Op basis van de diagnose wordt er een behandelplan opgesteld dat vervolgens uitgevoerd zal worden. Tijdens de uitvoering van het behandelplan wordt er in de meeste gevallen constant geëvalueerd om te bekijken of de behandeling de goede kant uit lijkt te gaan.

Uiteraard kunt u altijd eventuele op- of aanmerkingen bespreekbaar maken bij de fysiotherapeut waar u onder behandeling bent. Deze beantwoord graag uw vragen of neemt onzekerheden/onduidelijkheden bij u weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *