Verschillende therapieën bij een fysiotherapeut

Als je een bezoek brengt aan een fysiotherapeut dan is er vaak iets aan de hand. Je hebt ergens last van en wil daaraan geholpen worden. Fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van jouw pijn en hebben daar verschillende behandelingen en therapieën voor. We lichten er twee uit voor je. 

Manuele Therapie

Manuele therapie is een behandeling waarbij de fysiotherapeut zich richt op het verbeteren van je bewegingsvrijheid, het verhelpen van de pijn en het verbeteren van de houding. Dit gebeurd door een aantal heel specifieke technieken, het geven van goede instructies en inzicht in gezond bewegen. Manuele therapie is een behandeling die vaak voor komt deze tijd, veel mensen zitten namelijk verkeerd achter hun bureau. 

Een collega van mij kreeg hierom ook fysiotherapie in Glanerbrug waar hij een manuele therapie als behandeling kreeg. Zijn nek- en schouderklachten werden behandeld middels deze therapie en merkte vrijwel meteen verschil. De fysiotherapeut maakt gebruik van manipulaties waarbij een hoorbare krak te horen is. Hierdoor merk je vrijwel gelijk verbetering van de pijn in je nek en schouders. Deze therapie is volledig veilig, heel effectief en is  direct merkbaar. Deze therapie is vaak een specialiteit van de fysiotherapeut, die deze na zijn/haar studie gevolgd heeft.

Massage therapie

Een andere, maar ook zeer effectieve, therapie is de massage therapie. Deze therapie zorgt voor het verbeteren van je bewegingen. In deze therapie wordt er een behandelplan gemaakt in combinatie met een training. Fysiotherapie in Enschede, waar ik altijd heen ga, gebruikt deze therapie en deze helpt altijd. 

Ik heb vaak last van verhardingen of knopen in mijn spieren en dat komt door ophopingen van afvalstoffen in mijn weefsel. Door het toepassen van verschillende massagetechnieken door de fysiotherapeut wordt mijn afvoersysteem ondersteund. Hierdoor krijgt schoon en zuurstofrijk bloed weer de ruimte om in mijn lichaam rond te gaan. De massage therapie is zeer effectief en is dus wellicht ook een optie voor jou. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *