Sportfysiotherapie

Wij helpen iedere sporter verder met onze sportfysiotherapie

Sport u regelmatig ter recreatie of op professioneel wijze? Dan loopt u een aanzienlijke kans op blessures. Sportfysiotherapie kan hierbij de uitkomst bieden. De sportfysiotherapeut helpt u namelijk verder uw blessures te herstellen, maar ook bij het trainen van bepaalde spieren die onderontwikkeld zijn of frequent belast worden. Bij Gouda Fysiotherapie bieden wij u dergelijke professionele sportfysiotherapie. Onze therapeuten helpen met genoegen iedereen van aan sport of beweging gerelateerde klachten af te komen.

Wat houdt sportfysiotherapie in?

Tijdens sportfysiotherapie wordt er gewerkt aan het herstel van bepaalde lichamelijke functies, wordt er alles aan gedaan om sport gerelateerde klachten te voorkomen en wordt uw fysiek verbeterd ten goede van de sportprestaties. De sportfysio doet dit door middel van het geven van advies, professionele begeleiding en een bijpassende training. De sportfysio werkt op een intensieve wijze met u samen om u van uw klachten af te helpen. Voorafgaand aan de behandeling zal er bovendien in de meeste gevallen een fysiek onderzoek plaatsvinden.

Wanneer naar de sportfysio?

De meest voorkomende problemen die door de sportfysio behandelt worden, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. Ook voor overige blessures kan sportfysiotherapie echter de oplossing zijn. De sportfysio biedt daarnaast niet alleen uitkomst bij blessures, ook kan deze u helpen bij de preventie van blessures en kan de therapeut u voorlichting en advies verschaffen met betrekking tot het sporten. Verder kan het voorkomen dat – dit is vooral het geval bij ouderen of kinderen – u doorverwezen wordt naar de sportfysio als onderdeel van uw algemene therapie of ten bate van een chronische aandoening.

Klachten na of tijdens sporten

Wanneer u een blessure oploopt tijdens het sporten, waar u last van krijgt gedurende of na het sporten, is dit in de meeste gevallen het gevolg van overbelasting of een verkeerde beweging. De precieze oorzaak wordt door de sportfysio tijdens uw eerste sessie sportfysiotherapie vastgesteld. Onder andere uw uithoudingsvermogen, snelheid, coördinatie, kracht en lenigheid worden onderzocht. Na afloop van deze analyse zal er een behandelplan opgesteld worden en wordt u met een bepaald aantal behandelingen van uw klachten afgeholpen.