Kinderfysiotherapie

Wij helpen uw kind met onze kinderfysiotherapie

Bent u op zoek naar een kinderfysio die uw kind op professionele wijze van zijn of haar klachten afhelpt? Dan bent u bij Gouda Fysiotherapie aan het juiste adres. Wij behandelen namelijk kinderen – personen tot achttien jaar – met behulp van deskundige kinderfysiotherapie. Of uw kind nu onhandig beweegt, problemen met schrijven ervaart, last heeft van zijn of haar gewrichten of over onvoldoende spierkracht beschikt, onze therapeuten staan te allen tijde klaar om uw kind van deze en andere klachten af te helpen.

Wat houdt kinderfysiotherapie in?

Kinderfysiotherapie is fysiotherapie aangepast naar kinderen waarbij dan ook gebruikt wordt gemaakt van kindvriendelijke materialen en hulpmiddelen. Kinderfysiotherapie omvat met name bewegingstherapie. Met aandacht voor de ontwikkeling van uw kind helpt de kinderfysio uw kind de motorische vaardigheden verder te ontwikkelen door middelen van verscheidene oefeningen. Gedurende de behandeling wordt in de meeste gevallen in overleg met de ouders de beste aanpak vastgesteld. Door de hulp van de ouders in te schakelen worden zij in staat gesteld hun kind zo goed en zo kwaad mogelijk te ondersteunen. Meer handen maken licht werk.

Wanneer met uw kind naar de kinderfysio?

In het geval dat uw kind een achterstand met betrekking tot zijn of haar bewegingsontwikkeling heeft of moeilijkheden ervaart op het gebied van de bewegingsvaardigheid, kan het een verstandig besluit zijn om met uw kind naar de kinderfysio te gaan. Op die manier voorkomt u dat uw kind achterblijft omtrent de lichamelijke – maar ook vaak sociaal-emotionele – ontwikkeling ten opzichte van zijn of haar leeftijdsgenoten. Een gezond kind is een gelukkig kind.

Oorzaken fysieke klachten bij kinderen

Een afwijking of vertraging met betrekking tot de lichamelijke ontwikkeling van een kind kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan zo’n onregelmatigheid of achterstand het gevolg zijn van complicaties met betrekking tot de botten, de spieren, het zenuwstelsel, de zintuigen of de organen van het kind. De kinderfysio bij Gouda Fysiotherapie helpt uw kind in al deze gevallen met behulp van kinderfysiotherapie van dergelijke lichamelijke klachten af. Zodanig zorgen wij er dus voor dat uw kind een jeugd vrij van fysieke ongemakken beleeft.