Kaakfysiotherapie

Last van uw kaak? Kaakfysiotherapie is de oplossing

Klachten met betrekking tot de kaak kunnen erg vervelend zijn. Het kan u belemmeren in het eten, spreken en in sommige gevallen hoofdpijn veroorzaken. Door middel van kaakfysiotherapie kunt u deze klachten de wereld uit helpen. De fysiotherapeuten van Gouda Fysiotherapie zijn op professionele wijze gespecialiseerd in kaakfysiotherapie en helpen u dan ook met alle plezier en op een beroepsmatige wijze verder bij al uw klachten aan de kaak.

Wat houdt onze kaakfysiotherapie in?

Tijdens een bezoek aan de kaakfysio stelt deze door middel van een analyse vast waar bij u precies het probleem zit. In vele gevallen kan de kaakfysio u door middel van kaakfysiotherapie zelf verder helpen. In sommige situaties zal kaakfysiotherapie alleen echter niet de oplossing van uw probleem zijn. In dit geval schakelt de kaakfysio de hulp van bijvoorbeeld de tandarts of klinisch psycholoog in. Enkele problemen kunt u ook zelf helpen te genezen, de kaakfysio kan u hierover deskundig advies geven.

Wat moet u weten over de kaak?

De kaak is het deel van uw schedel dat verantwoordelijk is voor de voedselverwerking, voordat dit voedsel in uw spijsverteringsstelsel belandt. De kaak functioneert door middel van het kaakgewricht en de kauwspieren. Het kaakgewricht is een dubbelgewricht en is verantwoordelijk voor het bewegen van de onderkaak. De kauwspieren zorgen ervoor dat u naar behoren kunt kauwen, maar ook dat u in staat bent te spreken, slikken en gapen. In totaal bevat uw kaak vier kauwspieren. Wanneer het kaakgewricht of de kauwspieren niet meer naar behoren functioneren, is kaakfysiotherapie de oplossing.

Oorzaken klachten aan de kaak

Wanneer u klachten aan uw kaak ervaart, kan dit veroorzaakt worden door enerzijds een overbelasting van de kauwspieren of anderzijds door problemen met het kaakgewricht. Een overbelasting van de kaakspieren ontstaat bijvoorbeeld door het nagelbijten, het tandenknarsen, het lipbijten, het klemmen van de kaken of het wangbijten. Daarnaast kan een overmatige spanning in de spieren van de kaak stress als oorzaak hebben. Problemen met het kaakgewricht kunnen ontstaan door een verschuiving van een kraakbeenschijf, gebitsproblemen en tandenknarsen. In beide gevallen biedt de kaakfysio uitkomst!