Bekkenfysiotherapie

Professionele bekkenfysiotherapie die u van uw klachten afhelpt

Heeft u last van uw bekken? Dan helpen wij u daar bij Gouda Fysiotherapie met genoegen vanaf. Met behulp van professionele bekkenfysiotherapie, uitgevoerd door onze ervaren fysiotherapeuten, behoren uw klachten naar alle waarschijnlijkheid eerdaags tot het verleden. Gebruikmakend van de bekkenfysio die u binnen onze praktijk aangeboden wordt, wordt u van moeilijkheden met uw bekken, lage rug, buik of bekkenbodem afgeholpen. Bij Gouda Fysiotherapie staan we voor u klaar!

Wat houdt onze bekkenfysiotherapie in?

Allereerst helpt één van onze therapeuten – gespecialiseerd in bekkenfysio – uw bewust te worden van de klachten met betrekking tot het bekken. Daarnaast wordt u geholpen bij het trainen, maar ook relaxen, van de spieren die zich rondom uw bekken bevinden. U krijgt professioneel advies over de belasting van uw bekken, uw houding, uw toiletgedrag, uw drink- en eetpatroon en welke hulpmiddelen voor u van pas zouden kunnen komen. Op die manier worden uw klachten met behulp van bekkenfysiotherapie verholpen. U zult merken dat uw leven weer een stuk plezieriger wordt.

Wat is het bekken?

Het bekken is het gedeelte van het lichaam dat zich tussen de buik en de benen bevindt. Dit gebied wordt onder handen genomen tijdens bekkenfysiotherapie. Het bekken bestaat uit het grote bekken, het kleine bekken en de bekkenbodem. De bekkenbodem is een laag aan sparen onderin het bekken. De bekkenbodemspieren spelen onder andere een rol bij de ontlasting, de stabiliteit van het bekken en de seksualiteit. Wanneer er zich rondom dit gebied problemen voordoen, doet u er daarom dan ook verstandig aan om de hulp van een bekkenfysio in te schakelen.

Oorzaken problemen bekken

Klachten aan uw bekken kunnen verschillende oorzaken hebben. Onder andere zwangerschap, problemen voorafgaand of na afloop van een prostaatoperatie en problemen voorafgaand of na afloop van een verzakkingsoperatie kunnen hierbij een rol spelen. Problemen aan het bekken kunnen bij iedereen ontstaan, zowel bij mannen en vrouwen als bij kinderen. Een aandoening aan uw bekken kan bovendien vervelende gevolgen hebben, waaronder ongewenst urineverlies, ongemak bij het vrijen of buikpijn. Het is dus erg belangrijk dat uw klachten middels bekkenfysiotherapie behandelt worden.